2022-03-27 16:54:36• hírek • Agerpres

George Simion: nem indulok a 2024-es elnökválasztáson

Nem kíván indulni a 2024-as államfőválasztáson - jelentette ki George Simion a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) vasárnapi tisztújító kongresszusán az elnökké választása előtt mondott kortesbeszédében.

A politikus azt mondta, egy olyan államfőjelöltet indít majd a párt két év múlva, aki bejut a második fordulóba, és 'legyőzi a rendszer jelöltjét'. Kifejtette: az AUR célkitűzése az állami intézmények politikamentesítése, a meritokrácia előtérbe helyezése. 'Nem nekem kellene erről beszélnem. Parlamenti mandátumom első évében olyasmiket cselekedtem, amiket nem kellett volna' - fogalmazott beszédében Simion. Azt mondta: elnökké választása esetén áldozatvállalást vár el a párt tagjaitól, mert az országnak áldozatkész emberekre van szüksége.


Kifejtette, hogy Románia egy gazdag ország, amelynek a lakossága elszegényedett, mert olyan emberek vezetik, akik az egyéni érdekeiket a nemzet érdekei elé helyezik. Hozzátette: azt szeretné, hogy az AUR ne ilyen emberekből álljon.


Az AUR vasárnapi rendkívüli tisztújító kongresszusán az elnöki tisztségéért George Simion és Dănuţ Aelenei indult. A pártnak korábban két társelnöke volt, George Simion és Claudiu Târziu.


Az elnök és az új vezetőség megválasztása mellett a kongresszuson elfogadják az AUR új politikai programját, és szavaznak két határozatról is. Az egyikben el fogják ítélni az Ukrajna elleni orosz agressziót. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: